Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Wipasz

Od  1994 roku Wipasz intensywnie rozwija swoją działalność w zakresie karmienia oraz opieki nad zwierzętami hodowlanymi. Jesteśmy największym polskim producentem pasz i możemy z dumą stwierdzić, że kreujemy obraz polskiego rolnictwa.

Wykorzystując nasze doświadczenie w żywieniu drobiu oraz dbając o rozwój firmy rozpoczęliśmy produkcję najwyższej jakości mięsa drobiowego.

Czujemy się odpowiedzialni za zdrowe i bezpieczne żywienie ludzi – to dla nas najwyższa wartość, na której opieramy naszą działalność. Chcemy, żeby nasi konsumenci kupowali naszą żywność z pełną świadomością i przekonaniem dobrego wyboru.

Jak to robimy:

  • Kontrolujemy jakość na każdym etapie procesu wytwarzania,
  • Wspieramy innowacje, dobre praktyki, które odgrywają istotną rolę w rozwoju hodowli kurcząt oraz wdrażamy optymalne systemy karmienia,
  • W trosce o jakość produkowanego żywca zatrudniamy 25 lekarzy weterynarii i 17 zootechników,
  • Nasze doświadczenie w zakresie karmienia zwierząt pozwala nam opracowywać innowacyjne systemy żywienia kurcząt,
  • Do wytwarzania pasz wykorzystujemy najwyższej jakości surowiec – głównie zboża pochodzące z polskich pól,
  • Dysponujemy własnym, profesjonalnym laboratorium, którego zadaniem jest dbanie o jakość skupionego surowca i wytwarzanych pasz,
  • Zapewniamy bardzo dobre warunki wzrostu i rozwoju kurcząt,
  • Dbamy o dobrostan zwierząt poprzez minimalizację stresu oraz skracanie czasu transportu,
  • Wprowadzamy systemy jakościowe gwarantujące bezpieczeństwo wytwarzania żywności.

Ponieważ jesteśmy firmą w 100% opartą na polskim kapitale, a do wytwarzania pasz stosujemy najwyższej jakości polskie surowce, uzasadnione jest używane przez nas hasło:

„Z polskich pól na polski stół”.

Wipasz

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

2. Jakie zioła pasują do kurczaka?

Dodawanie ziół ma na celu nie tylko wzbogacenie smaku potrawy. Przyprawy pomagają w trawieniu...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy