Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Wipasz

Od  1994 roku Wipasz intensywnie rozwija swoją działalność w zakresie karmienia oraz opieki nad zwierzętami hodowlanymi. Jesteśmy największym polskim producentem pasz i możemy z dumą stwierdzić, że kreujemy obraz polskiego rolnictwa.

Wykorzystując nasze doświadczenie w żywieniu drobiu oraz dbając o rozwój firmy rozpoczęliśmy produkcję najwyższej jakości mięsa drobiowego.

Czujemy się odpowiedzialni za zdrowe i bezpieczne żywienie ludzi – to dla nas najwyższa wartość, na której opieramy naszą działalność. Chcemy, żeby nasi konsumenci kupowali naszą żywność z pełną świadomością i przekonaniem dobrego wyboru.

Jak to robimy:

  • Kontrolujemy jakość na każdym etapie procesu wytwarzania,
  • Wspieramy innowacje, dobre praktyki, które odgrywają istotną rolę w rozwoju hodowli kurcząt oraz wdrażamy optymalne systemy karmienia,
  • W trosce o jakość produkowanego żywca zatrudniamy 25 lekarzy weterynarii i 17 zootechników,
  • Nasze doświadczenie w zakresie karmienia zwierząt pozwala nam opracowywać innowacyjne systemy żywienia kurcząt,
  • Do wytwarzania pasz wykorzystujemy najwyższej jakości surowiec – głównie zboża pochodzące z polskich pól,
  • Dysponujemy własnym, profesjonalnym laboratorium, którego zadaniem jest dbanie o jakość skupionego surowca i wytwarzanych pasz,
  • Zapewniamy bardzo dobre warunki wzrostu i rozwoju kurcząt,
  • Dbamy o dobrostan zwierząt poprzez minimalizację stresu oraz skracanie czasu transportu,
  • Wprowadzamy systemy jakościowe gwarantujące bezpieczeństwo wytwarzania żywności.

Ponieważ jesteśmy firmą w 100% opartą na polskim kapitale, a do wytwarzania pasz stosujemy najwyższej jakości polskie surowce, uzasadnione jest używane przez nas hasło:

„Z polskich pól na polski stół”.

Wipasz

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak przygotować panierkę do kurczaka?

Kurczak w panierce z krakersów. Pierś z kurczaka należy namoczyć w maślance i wstawić...

2. Jak zamrażać i rozmrażać drób

Jeśli nie planujemy przygotowywać potrawy z mięsa świeżego możemy je zamrozić. Zamrożenie...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy