Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Szaszłyki wiosenne

Składniki:

Czas przygotowania
25 do 30 minut

2 filety z piersi kurczaka

  • 1 zielona papryka,
  • 1 duża fioletowa cebula,
  • 6 młodych marchewek,
  • ziemniaki,
  • szafran,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy szafranem. Dodajemy do niego pokrojone: zieloną paprykę, fioletową cebulę, młode marchewki. Zapiekamy razem z ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki i przyprawionymi tymiankiem. Danie będzie gotowe, gdy mięso pięknie się przyrumieni.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak przechowywać drób?

Aby przechowywane przez nas mięso kurczaka zachowało jak najlepszą jakość, musimy najpierw...

2. Czy kurczaka powinno się jeść sztućcami?

Kurczaka je się zazwyczaj placami. Nawet w polskiej kulturze, gdzie potrawy spożywa się przy...

3. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy