Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Szaszłyki wiosenne

Składniki:

Czas przygotowania
25 do 30 minut

2 filety z piersi kurczaka

  • 1 zielona papryka,
  • 1 duża fioletowa cebula,
  • 6 młodych marchewek,
  • ziemniaki,
  • szafran,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy szafranem. Dodajemy do niego pokrojone: zieloną paprykę, fioletową cebulę, młode marchewki. Zapiekamy razem z ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki i przyprawionymi tymiankiem. Danie będzie gotowe, gdy mięso pięknie się przyrumieni.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

2. Jak przechowywać drób?

Aby przechowywane przez nas mięso kurczaka zachowało jak najlepszą jakość, musimy najpierw...

3. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy