Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Sałatka cezara z oscypkiem

Składniki:

Czas przygotowania
35 do 40 minut

2 filety z kurczaka

  • 1 paczka mieszanki sałat,
  • 8 plastrów surowego boczku,
  • 200 ml jogurtu,
  • 100 ml majonezu,
  • 1 duży oscypek,
  • 1 owoc granatu.

Sposób przygotowania:

Mięso kurczaka kroimy w dużą kostkę i smażymy delikatnie na patelni przez około 10 minut. W tym czasie plastry boczku pieczemy w piekarniku na papierze spożywczym w temperaturze 220 stopni przez 15 minut. Boczek kroimy w drobną kostkę. Przesmażonego kurczaka oraz chrupkie kawałki boczku dodajemy do mieszanki sałat, dokładnie mieszamy, dodając wcześniej zmieszany dresing majonezowo-jogurtowy. Całość posypujemy rozdrobnionym oscypkiem i owocami granatu.

Czas przygotowywania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Podajemy z przypieczoną grzanką lub świeżym sokiem z owoców.

Mini porady:

  • Jeżeli nie chcesz użyć gotowego miksu sałat, możesz samodzielnie skomponować mieszankę z: sałaty lodowej, kapusty pekińskiej oraz np. ruccoli.

drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co to jest pularda?

Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...

2. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

3. Idealny grill z Naszym Kurczakiem

1. Do pieczenia na ruszcie wybieramy najlepsze gatunkowo, świeże mięso drobiowe. Idealne do...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy