Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Sałatka cezara z oscypkiem

Składniki:

Czas przygotowania
35 do 40 minut

2 filety z kurczaka

  • 1 paczka mieszanki sałat,
  • 8 plastrów surowego boczku,
  • 200 ml jogurtu,
  • 100 ml majonezu,
  • 1 duży oscypek,
  • 1 owoc granatu.

Sposób przygotowania:

Mięso kurczaka kroimy w dużą kostkę i smażymy delikatnie na patelni przez około 10 minut. W tym czasie plastry boczku pieczemy w piekarniku na papierze spożywczym w temperaturze 220 stopni przez 15 minut. Boczek kroimy w drobną kostkę. Przesmażonego kurczaka oraz chrupkie kawałki boczku dodajemy do mieszanki sałat, dokładnie mieszamy, dodając wcześniej zmieszany dresing majonezowo-jogurtowy. Całość posypujemy rozdrobnionym oscypkiem i owocami granatu.

Czas przygotowywania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Podajemy z przypieczoną grzanką lub świeżym sokiem z owoców.

Mini porady:

  • Jeżeli nie chcesz użyć gotowego miksu sałat, możesz samodzielnie skomponować mieszankę z: sałaty lodowej, kapusty pekińskiej oraz np. ruccoli.

drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

2. Co zrobić, żeby kurczak był soczysty?

Kruche i soczyste mięso z kurczaka sprawi, że w naszym daniu rozsmakuje się każdy, kto go...

3. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy