Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z wątróbki, koniaku i zielonego groszku

Składniki:

Czas przygotowania
1 h 15 minut

4 filety z piersi kurczaka Nasz Kurczak QAFP,
400 g wątróbek kurzych Nasz Kurczak

  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
  • 3 łyżki koniaku,
  • 4 łyżki śmietany kremówki 30%,
  • 4 arkusze folii aluminiowej,
  • sól i grubo zmielony, czarny pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Oczyścić filety i cienko rozbić. Usmażyć na maśle oczyszczone wątróbki, następnie ostudzić, zmielić, wymieszać z koniakiem, śmietanką i groszkiem oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć na piersi, zwinąć w rulony a następnie zawinąć w posmarowaną olejem folię aluminiową. Wstawić do piekarnika. Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć rulony po około 3 minuty z każdej strony, a następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 25 minut. Wyjąć roladki, rozwinąć z folii i pokroić.

Mini porady:

  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

2. Jak usmażyć udka z kurczaka na patelni

Smażąc uda musimy zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czas smażenia oraz temperaturę. Temperatura...

3. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy