Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z wątróbki, koniaku i zielonego groszku

Składniki:

Czas przygotowania
1 h 15 minut

4 filety z piersi kurczaka Nasz Kurczak QAFP,
400 g wątróbek kurzych Nasz Kurczak

  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
  • 3 łyżki koniaku,
  • 4 łyżki śmietany kremówki 30%,
  • 4 arkusze folii aluminiowej,
  • sól i grubo zmielony, czarny pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Oczyścić filety i cienko rozbić. Usmażyć na maśle oczyszczone wątróbki, następnie ostudzić, zmielić, wymieszać z koniakiem, śmietanką i groszkiem oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć na piersi, zwinąć w rulony a następnie zawinąć w posmarowaną olejem folię aluminiową. Wstawić do piekarnika. Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć rulony po około 3 minuty z każdej strony, a następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 25 minut. Wyjąć roladki, rozwinąć z folii i pokroić.

Mini porady:

  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?

Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...

2. Idealny grill z Naszym Kurczakiem

1. Do pieczenia na ruszcie wybieramy najlepsze gatunkowo, świeże mięso drobiowe. Idealne do...

3. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy