Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z wątróbki, koniaku i zielonego groszku

Składniki:

Czas przygotowania
1 h 15 minut

4 filety z piersi kurczaka Nasz Kurczak QAFP,
400 g wątróbek kurzych Nasz Kurczak

  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
  • 3 łyżki koniaku,
  • 4 łyżki śmietany kremówki 30%,
  • 4 arkusze folii aluminiowej,
  • sól i grubo zmielony, czarny pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Oczyścić filety i cienko rozbić. Usmażyć na maśle oczyszczone wątróbki, następnie ostudzić, zmielić, wymieszać z koniakiem, śmietanką i groszkiem oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć na piersi, zwinąć w rulony a następnie zawinąć w posmarowaną olejem folię aluminiową. Wstawić do piekarnika. Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć rulony po około 3 minuty z każdej strony, a następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 25 minut. Wyjąć roladki, rozwinąć z folii i pokroić.

Mini porady:

  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

2. Co zrobić, żeby kurczak był soczysty?

Kruche i soczyste mięso z kurczaka sprawi, że w naszym daniu rozsmakuje się każdy, kto go...

3. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy