Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Roladki serowe z szynką

Składniki:

Czas przygotowania
35 do 40 minut

2 filety z piersi kurczaka Nasz Kurczak

  • 150 g żółtego sera,
  • 200 g szynki lekko wędzonej,
  • Sól, pieprz, oregano,
  • żółty ryż.

 

Sposób przygotowania:

Filety z piersi kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem – jedną stronę rozbija mama, drugą dziecko. Następnie z jednej strony przyprawiamy ulubionymi przyprawami i dodatkami, a na drugiej stronie układamy żółty ser i lekko wędzoną szynkę. Tak przygotowane mięso mama zawija w roladki, przebija wykałaczkami i wkłada do piekarnika rozgrzanego do 190°C z termoobiegiem na 25 minut. Danie najlepiej smakuje serwowane z żółtym ryżem.

Mini porady:

  • Jeżeli masz duży filet, przekrój go wzdłuż na dwie równe części.
  • Aby zachować czystość w kuchni, włóż filet do woreczka foliowego lub przykryj folią kuchenna i dopiero wtedy rozbij tłuczkiem; oszczędzisz czas i nie zniszczysz struktury mięsa.

drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Idealny grill z Naszym Kurczakiem

1. Do pieczenia na ruszcie wybieramy najlepsze gatunkowo, świeże mięso drobiowe. Idealne do...

2. Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

Ugotowane mięso z kurczaka to świetny i zdrowy składnik, który idealnie nadaje się do...

3. Co zrobić, żeby po upieczeniu kurczak miał piękny aromat?

Piękny, apetyczny kurczak to połowa sukcesu, jednak pełnię smaku uzyskamy również dzięki...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy