Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Pomidorowe nóżki z czosnkiem

Składniki:

Czas przygotowania
25 do 30 minut

ćwiartki z kurczaka Nasz Kurczak

  • pomidory,
  • czosnek,
  • bulion warzywny,
  • śmietana (słodka),
  • młode ziemniaki,
  • słodka papryka,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Ćwiartki z dodatkiem czosnku oraz posiekanych pomidorów bez pestek smażymy na patelni do zrumienienia. Następnie zalewamy je bulionem, doprawiamy słodką papryką i tymiankiem i dusimy przez kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy słodką śmietanę. Danie podajemy z młodymi ziemniakami.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak usmażyć udka z kurczaka na patelni

Smażąc uda musimy zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czas smażenia oraz temperaturę. Temperatura...

2. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

3. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?

Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy