Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Pomidorowe nóżki z czosnkiem

Składniki:

Czas przygotowania
25 do 30 minut

ćwiartki z kurczaka Nasz Kurczak

  • pomidory,
  • czosnek,
  • bulion warzywny,
  • śmietana (słodka),
  • młode ziemniaki,
  • słodka papryka,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Ćwiartki z dodatkiem czosnku oraz posiekanych pomidorów bez pestek smażymy na patelni do zrumienienia. Następnie zalewamy je bulionem, doprawiamy słodką papryką i tymiankiem i dusimy przez kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy słodką śmietanę. Danie podajemy z młodymi ziemniakami.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

2. Jak uratować przesoloną zupę

Czy przesoloną zupę musimy wylać? Niekoniecznie! Wystarczy jeden z kilku prostych zabiegów, by...

3. Jak przygotować panierkę do kurczaka?

Kurczak w panierce z krakersów. Pierś z kurczaka należy namoczyć w maślance i wstawić...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy