Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Pomidorowe nóżki z czosnkiem

Składniki:

Czas przygotowania
25 do 30 minut

ćwiartki z kurczaka Nasz Kurczak

  • pomidory,
  • czosnek,
  • bulion warzywny,
  • śmietana (słodka),
  • młode ziemniaki,
  • słodka papryka,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Ćwiartki z dodatkiem czosnku oraz posiekanych pomidorów bez pestek smażymy na patelni do zrumienienia. Następnie zalewamy je bulionem, doprawiamy słodką papryką i tymiankiem i dusimy przez kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy słodką śmietanę. Danie podajemy z młodymi ziemniakami.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak uratować przesoloną zupę

Czy przesoloną zupę musimy wylać? Niekoniecznie! Wystarczy jeden z kilku prostych zabiegów, by...

2. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

3. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy