Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Pomarańczowe skrzydełka ze słodkim groszkiem

Składniki:

Czas przygotowania
1 godzina do 1 godzina 20 minut

6 skrzydełek kurczaka

  • sok z pomarańczy,
  • oliwa,
  • brązowy cukier,
  • groszek,
  • dziki ryż.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka marynujemy w mieszance soku z pomarańczy, brązowego cukru i oliwy. Następnie pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż do momentu, gdy apetycznie nie zbrązowieją. Groszek blanszujemy. Całość serwujemy z dzikim ryżem.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jakie zioła pasują do kurczaka?

Dodawanie ziół ma na celu nie tylko wzbogacenie smaku potrawy. Przyprawy pomagają w trawieniu...

2. Jak porcjować tuszkę kurczaka?

W celu samodzielnego porcjowania kurczaka potrzebna jest duża drewniana deska i ostry nóż....

3. Jak pokroić pieczonego kurczaka?

Odpowiedni sposób krojenia drobiu upieczonego w całości jest bardzo ważny. Pozwoli uzyskać...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy