Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Pomarańczowe skrzydełka ze słodkim groszkiem

Składniki:

Czas przygotowania
1 godzina do 1 godzina 20 minut

6 skrzydełek kurczaka

  • sok z pomarańczy,
  • oliwa,
  • brązowy cukier,
  • groszek,
  • dziki ryż.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka marynujemy w mieszance soku z pomarańczy, brązowego cukru i oliwy. Następnie pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż do momentu, gdy apetycznie nie zbrązowieją. Groszek blanszujemy. Całość serwujemy z dzikim ryżem.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

2. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

3. Co zrobić, żeby pierś z kurczaka była soczysta?

 Idealnie soczysty filet z kurczaka do sałatek? Nic prostszego, trzeba tylko przestrzegać...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy