Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
Z oliwy, soku z cytryny, posiekanej papryczki chili i ziół oraz przypraw przygotowujemy marynatę i zanurzamy w niej nóżki z kurczaka. Pozostawiamy na 2 godziny w lodówce. Zamarynowane nóżki smażymy na teflonowej patelni na klarowanym maśle, aby nabrały brązowawego koloru. Po 7 minutach wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 10 minut.
Czas przygotowywania: 2 godziny
Czas gotowania: 20 minut
Podajemy z makaronem tagliatelle lub ziemniakami w mundurkach.
W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...
2. Czy kurczaka powinno się jeść sztućcami?
Kurczaka je się zazwyczaj placami. Nawet w polskiej kulturze, gdzie potrawy spożywa się przy...
3. Jak pokroić pieczonego kurczaka?
Odpowiedni sposób krojenia drobiu upieczonego w całości jest bardzo ważny. Pozwoli uzyskać...