Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Piersi kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym typu greckiego

Składniki:

Czas przygotowania
6 h 20 minut

500 g fileta z piersi kurczaka Nasz Kurczak QAFP

  • 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego,
  • płatki papryki chili,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej,
  • sól morska, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka marynować w jogurcie z dodatkiem czosnku, soli morskiej i płatków papryki chili przez 6 godzin.
Po marynowaniu należy zebrać nadmiar jogurtu z piersi, skropić je olejem lub oliwą. Usmażyć na patelni grilowej.
 

Mini porady:

  • Podawaj z sałatą i marynowaną czerwoną cebulą oraz pieczywem.

 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

2. Jak porcjować tuszkę kurczaka?

W celu samodzielnego porcjowania kurczaka potrzebna jest duża drewniana deska i ostry nóż....

3. Jak usmażyć udka z kurczaka na patelni

Smażąc uda musimy zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czas smażenia oraz temperaturę. Temperatura...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy