Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Piersi kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym typu greckiego

Składniki:

Czas przygotowania
6 h 20 minut

500 g fileta z piersi kurczaka Nasz Kurczak QAFP

  • 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego,
  • płatki papryki chili,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej,
  • sól morska, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka marynować w jogurcie z dodatkiem czosnku, soli morskiej i płatków papryki chili przez 6 godzin.
Po marynowaniu należy zebrać nadmiar jogurtu z piersi, skropić je olejem lub oliwą. Usmażyć na patelni grilowej.
 

Mini porady:

  • Podawaj z sałatą i marynowaną czerwoną cebulą oraz pieczywem.

 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co wpływa na wysoką wartość odżywczą mięsa drobiowego?

Mięso drobiowe jest najbardziej odżywczym mięsem, które charakteryzuje się wysoką zawartością...

2. Jak sprawdzić, czy mięso jest już gotowe do spożycia?

Przy naciskaniu mięso na udach powinno być sprężyste i w małym stopniu ma się poddawać...

3. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy