Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Piersi kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym typu greckiego

Składniki:

Czas przygotowania
6 h 20 minut

500 g fileta z piersi kurczaka Nasz Kurczak QAFP

  • 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego,
  • płatki papryki chili,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej,
  • sól morska, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka marynować w jogurcie z dodatkiem czosnku, soli morskiej i płatków papryki chili przez 6 godzin.
Po marynowaniu należy zebrać nadmiar jogurtu z piersi, skropić je olejem lub oliwą. Usmażyć na patelni grilowej.
 

Mini porady:

  • Podawaj z sałatą i marynowaną czerwoną cebulą oraz pieczywem.

 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby pierś z kurczaka była soczysta?

 Idealnie soczysty filet z kurczaka do sałatek? Nic prostszego, trzeba tylko przestrzegać...

2. Jak sprawdzić, czy mięso jest już gotowe do spożycia?

Przy naciskaniu mięso na udach powinno być sprężyste i w małym stopniu ma się poddawać...

3. Jak przechowywać drób?

Aby przechowywane przez nas mięso kurczaka zachowało jak najlepszą jakość, musimy najpierw...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy