Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Nowość! Palce Lizać- Sałatka makaronowa z kurczakiem

Składniki:

Czas przygotowania
30 minut

porcja dla 4 osób

120 g makaronu (muszelki, kokardki lub inny)
2 łyżki żurawiny
250 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki
520 g ugotowanych udek z kurczaka (bez kości i skóry)
100 g mieszanki sałat


 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente. Wystudzonego kurczaka pokrój, wymieszaj z wystudzonym makaronem i żurawiną. Pomidorki zgrilluj na grillu elektrycznym lub patelni grillowej i dodaj do makaronu z kurczakiem.
Sałatkę polej sosem jogurtowo-ziołowym.

Przepis pochodzi z dodatku do Gazety Wyborczej Palce Lizać nr 100, 4.12.2012
 


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

2. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

3. Jak uratować przesoloną zupę

Czy przesoloną zupę musimy wylać? Niekoniecznie! Wystarczy jeden z kilku prostych zabiegów, by...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy