Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Meksykańskie fajitas ze zsiadłą śmietaną

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

1 filet z kurczaka

  • tortilla (pszenna lub kukurydziana),
  • sok z cytryny,
  • cebula,
  • kukurydza z puszki,
  • czerwona fasola z puszki,
  • oliwa,
  • chilli,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i marynujemy w soku z cytryny z dodatkiem oliwy. Następnie dodajemy do nich posiekaną cebulę i doprawiamy chilli, solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kukurydzę i czerwoną fasolę. Tortillę podgrzewamy w piekarniku, smarujemy farszem i zawijamy.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

2. Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

Ugotowane mięso z kurczaka to świetny i zdrowy składnik, który idealnie nadaje się do...

3. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy