Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Meksykańskie fajitas ze zsiadłą śmietaną

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

1 filet z kurczaka

  • tortilla (pszenna lub kukurydziana),
  • sok z cytryny,
  • cebula,
  • kukurydza z puszki,
  • czerwona fasola z puszki,
  • oliwa,
  • chilli,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i marynujemy w soku z cytryny z dodatkiem oliwy. Następnie dodajemy do nich posiekaną cebulę i doprawiamy chilli, solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kukurydzę i czerwoną fasolę. Tortillę podgrzewamy w piekarniku, smarujemy farszem i zawijamy.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak przechowywać drób?

Aby przechowywane przez nas mięso kurczaka zachowało jak najlepszą jakość, musimy najpierw...

2. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

3. Co zrobić, żeby kurczak był soczysty?

Kruche i soczyste mięso z kurczaka sprawi, że w naszym daniu rozsmakuje się każdy, kto go...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy