Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Meksykańskie fajitas ze zsiadłą śmietaną

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

1 filet z kurczaka

  • tortilla (pszenna lub kukurydziana),
  • sok z cytryny,
  • cebula,
  • kukurydza z puszki,
  • czerwona fasola z puszki,
  • oliwa,
  • chilli,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i marynujemy w soku z cytryny z dodatkiem oliwy. Następnie dodajemy do nich posiekaną cebulę i doprawiamy chilli, solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kukurydzę i czerwoną fasolę. Tortillę podgrzewamy w piekarniku, smarujemy farszem i zawijamy.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

2. Co to jest pularda?

Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...

3. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy