Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Meksykańskie fajitas ze zsiadłą śmietaną

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

1 filet z kurczaka

  • tortilla (pszenna lub kukurydziana),
  • sok z cytryny,
  • cebula,
  • kukurydza z puszki,
  • czerwona fasola z puszki,
  • oliwa,
  • chilli,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i marynujemy w soku z cytryny z dodatkiem oliwy. Następnie dodajemy do nich posiekaną cebulę i doprawiamy chilli, solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kukurydzę i czerwoną fasolę. Tortillę podgrzewamy w piekarniku, smarujemy farszem i zawijamy.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co wpływa na wysoką wartość odżywczą mięsa drobiowego?

Mięso drobiowe jest najbardziej odżywczym mięsem, które charakteryzuje się wysoką zawartością...

2. Jak pokroić pieczonego kurczaka?

Odpowiedni sposób krojenia drobiu upieczonego w całości jest bardzo ważny. Pozwoli uzyskać...

3. Jak zamrażać i rozmrażać drób

Jeśli nie planujemy przygotowywać potrawy z mięsa świeżego możemy je zamrozić. Zamrożenie...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy