Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
Filety z kurczaka kroimy na cienkie paski, zamaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy w migdałach. Doprawiamy pieprzem i solą i smażymy na patelni aż kąski się równo przyrumienią.
Domowe frytki przygotowujemy w głębokim garnku lub frytkownicy. Do 1 litra oleju wrzucamy pokrojone w grube słupki ziemniaki, które wcześniej gotowaliśmy przez 10 minut w mundurkach. Smażymy w temperaturze oleju 180 stopni przez około 8 minut. Podajemy z domowym majonezem lub ostrym sosem pomidorowym.
Czas przygotowywania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...
2. Co zrobić, żeby po upieczeniu kurczak miał piękny aromat?
Piękny, apetyczny kurczak to połowa sukcesu, jednak pełnię smaku uzyskamy również dzięki...
Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...