Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Kurczakowa kanapka mistrza

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

 

1 filet z kurczaka

  • 1 ciabatta,
  • 1 ugotowane na pół miękko jajko,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 1 mała fioletowa cebula,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
  • 20 ml oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz, bazylia, mięta.

Sposób przygotowania:

Ugotowane mięso kurczaka delikatnie siekamy, dodając ugotowane jajka, posiekany szczypiorek oraz drobno pokrojoną fioletową cebulę. Mieszamy na jednolitą masę. Delikatnie dodajemy majonez i oliwę. Gotową pastę przyprawiamy do smaku i rozsmarowujemy grubą warstwę na wcześniej podpieczonej ciabatcie.

Mini porady:

  • Całość można dla ułatwienia przygotować w malakserze.
  • Uważaj z miętą! Jest bardzo intensywna i jej aromat może przeszkadzać Twojemu dziecku.
  • Wybrane pieczywo: kajzerka, ciabatta, chleb tostowy, możesz przygotować w piekarniku, tosterze lub na suchej teflonowej patelni.

drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?

Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...

2. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

3. Czy kurczaka powinno się jeść sztućcami?

Kurczaka je się zazwyczaj placami. Nawet w polskiej kulturze, gdzie potrawy spożywa się przy...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy