Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Kurczakowa kanapka mistrza

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

 

1 filet z kurczaka

  • 1 ciabatta,
  • 1 ugotowane na pół miękko jajko,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 1 mała fioletowa cebula,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
  • 20 ml oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz, bazylia, mięta.

Sposób przygotowania:

Ugotowane mięso kurczaka delikatnie siekamy, dodając ugotowane jajka, posiekany szczypiorek oraz drobno pokrojoną fioletową cebulę. Mieszamy na jednolitą masę. Delikatnie dodajemy majonez i oliwę. Gotową pastę przyprawiamy do smaku i rozsmarowujemy grubą warstwę na wcześniej podpieczonej ciabatcie.

Mini porady:

  • Całość można dla ułatwienia przygotować w malakserze.
  • Uważaj z miętą! Jest bardzo intensywna i jej aromat może przeszkadzać Twojemu dziecku.
  • Wybrane pieczywo: kajzerka, ciabatta, chleb tostowy, możesz przygotować w piekarniku, tosterze lub na suchej teflonowej patelni.

drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

2. Jak usmażyć udka z kurczaka na patelni

Smażąc uda musimy zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czas smażenia oraz temperaturę. Temperatura...

3. Idealny grill z Naszym Kurczakiem

1. Do pieczenia na ruszcie wybieramy najlepsze gatunkowo, świeże mięso drobiowe. Idealne do...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy