Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Kurczakowa kanapka mistrza

Składniki:

Czas przygotowania
15 do 20 minut

 

1 filet z kurczaka

  • 1 ciabatta,
  • 1 ugotowane na pół miękko jajko,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 1 mała fioletowa cebula,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
  • 20 ml oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz, bazylia, mięta.

Sposób przygotowania:

Ugotowane mięso kurczaka delikatnie siekamy, dodając ugotowane jajka, posiekany szczypiorek oraz drobno pokrojoną fioletową cebulę. Mieszamy na jednolitą masę. Delikatnie dodajemy majonez i oliwę. Gotową pastę przyprawiamy do smaku i rozsmarowujemy grubą warstwę na wcześniej podpieczonej ciabatcie.

Mini porady:

  • Całość można dla ułatwienia przygotować w malakserze.
  • Uważaj z miętą! Jest bardzo intensywna i jej aromat może przeszkadzać Twojemu dziecku.
  • Wybrane pieczywo: kajzerka, ciabatta, chleb tostowy, możesz przygotować w piekarniku, tosterze lub na suchej teflonowej patelni.

drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby po upieczeniu kurczak miał piękny aromat?

Piękny, apetyczny kurczak to połowa sukcesu, jednak pełnię smaku uzyskamy również dzięki...

2. Jak uratować przesoloną zupę

Czy przesoloną zupę musimy wylać? Niekoniecznie! Wystarczy jeden z kilku prostych zabiegów, by...

3. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy