Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
Kaszę gotujemy, boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Śliwki kalifornijskie łączymy z pokrojoną, świeżą natką pietruszki. Składniki dokładnie mieszamy i powstałą w ten sposób masę równomiernie rozkładamy pod skórą kurczaka, a następnie zawijamy sznurkiem. Udko przyprawiamy łagodną musztardą i pieczemy przez około 45 minut. Podajemy z warzywami konserwowymi.
1. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?
Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...
2. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?
Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...
3. Jak porcjować tuszkę kurczaka?
W celu samodzielnego porcjowania kurczaka potrzebna jest duża drewniana deska i ostry nóż....