Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Diabelskie skrzydełka

Składniki:

Czas przygotowania
3,40 h

40 dag skrzydełek z kurczaka
1 kostka rosołowa
marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oprócz tego:
2 łyżki oleju rzepakowego
 

Sposób przygotowania:

W garnku z zagotowaną wodą, wrzuć kostkę rosołową, razem ze skrzydełkami,
gotuj przez 6 minut na wolnym ogniu po czym odcedź.
Marynata: wymieszaj sos z miodem, razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki i
papryczką chilii, odstaw na 3 godziny. Skrzydełka zamarynuj, poukładaj w brytfance,
skrop
olejem rzepakowym i piecz około 30 minut w temperaturze 180 st C na czerwony kolor.
 

Przepis Anety

Mini porady:

Podawaj z zeszkloną cebulą, lub z ziemniaczkami purée.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co to jest pularda?

Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...

2. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?

Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...

3. Jak zrobić galaretkę z kurczaka

Galaretka z kurczaka jest nie tylko źródłem białka, dzięki żelatynie dostarcza również kolagen,...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy