Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Diabelskie skrzydełka

Składniki:

Czas przygotowania
3,40 h

40 dag skrzydełek z kurczaka
1 kostka rosołowa
marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oprócz tego:
2 łyżki oleju rzepakowego
 

Sposób przygotowania:

W garnku z zagotowaną wodą, wrzuć kostkę rosołową, razem ze skrzydełkami,
gotuj przez 6 minut na wolnym ogniu po czym odcedź.
Marynata: wymieszaj sos z miodem, razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki i
papryczką chilii, odstaw na 3 godziny. Skrzydełka zamarynuj, poukładaj w brytfance,
skrop
olejem rzepakowym i piecz około 30 minut w temperaturze 180 st C na czerwony kolor.
 

Przepis Anety

Mini porady:

Podawaj z zeszkloną cebulą, lub z ziemniaczkami purée.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

2. Co wpływa na wysoką wartość odżywczą mięsa drobiowego?

Mięso drobiowe jest najbardziej odżywczym mięsem, które charakteryzuje się wysoką zawartością...

3. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy