Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Diabelskie skrzydełka

Składniki:

Czas przygotowania
3,40 h

40 dag skrzydełek z kurczaka
1 kostka rosołowa
marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oprócz tego:
2 łyżki oleju rzepakowego
 

Sposób przygotowania:

W garnku z zagotowaną wodą, wrzuć kostkę rosołową, razem ze skrzydełkami,
gotuj przez 6 minut na wolnym ogniu po czym odcedź.
Marynata: wymieszaj sos z miodem, razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki i
papryczką chilii, odstaw na 3 godziny. Skrzydełka zamarynuj, poukładaj w brytfance,
skrop
olejem rzepakowym i piecz około 30 minut w temperaturze 180 st C na czerwony kolor.
 

Przepis Anety

Mini porady:

Podawaj z zeszkloną cebulą, lub z ziemniaczkami purée.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

2. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

3. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy