Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Diabelskie skrzydełka

Składniki:

Czas przygotowania
3,40 h

40 dag skrzydełek z kurczaka
1 kostka rosołowa
marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oprócz tego:
2 łyżki oleju rzepakowego
 

Sposób przygotowania:

W garnku z zagotowaną wodą, wrzuć kostkę rosołową, razem ze skrzydełkami,
gotuj przez 6 minut na wolnym ogniu po czym odcedź.
Marynata: wymieszaj sos z miodem, razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki i
papryczką chilii, odstaw na 3 godziny. Skrzydełka zamarynuj, poukładaj w brytfance,
skrop
olejem rzepakowym i piecz około 30 minut w temperaturze 180 st C na czerwony kolor.
 

Przepis Anety

Mini porady:

Podawaj z zeszkloną cebulą, lub z ziemniaczkami purée.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak usmażyć udka z kurczaka na patelni

Smażąc uda musimy zwrócić uwagę na dwie rzeczy: czas smażenia oraz temperaturę. Temperatura...

2. Co to jest pularda?

Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...

3. Co zrobić, żeby kurczak był soczysty?

Kruche i soczyste mięso z kurczaka sprawi, że w naszym daniu rozsmakuje się każdy, kto go...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy