Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Cytrynowa zupa z kurczakiem

Składniki:

Czas przygotowania
35 do 40 minut

1 filet z kurczaka

  • ryż perlisty,
  • seler naciowy,
  • marchew,
  • wyparzona cytryna,
  • szalotka.

Sposób przygotowania:

Mięso i ryż zagotowujemy w wywarze z pokrojonych warzyw: selera, marchwi oraz posiekanej szalotki. Ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok, a następnie dodajemy do gotującego się bulionu. Ugotowane filety wyjmujemy z bulionu i kroimy na drobniejsze kawałki i powtórnie wrzucamy do zupy. Całość podajemy posypaną skórką z cytryny.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

2. Co zrobić, żeby pierś z kurczaka była soczysta?

 Idealnie soczysty filet z kurczaka do sałatek? Nic prostszego, trzeba tylko przestrzegać...

3. Jak przygotować panierkę do kurczaka?

Kurczak w panierce z krakersów. Pierś z kurczaka należy namoczyć w maślance i wstawić...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy