Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Cytrynowa zupa z kurczakiem

Składniki:

Czas przygotowania
35 do 40 minut

1 filet z kurczaka

  • ryż perlisty,
  • seler naciowy,
  • marchew,
  • wyparzona cytryna,
  • szalotka.

Sposób przygotowania:

Mięso i ryż zagotowujemy w wywarze z pokrojonych warzyw: selera, marchwi oraz posiekanej szalotki. Ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok, a następnie dodajemy do gotującego się bulionu. Ugotowane filety wyjmujemy z bulionu i kroimy na drobniejsze kawałki i powtórnie wrzucamy do zupy. Całość podajemy posypaną skórką z cytryny.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak porcjować tuszkę kurczaka?

W celu samodzielnego porcjowania kurczaka potrzebna jest duża drewniana deska i ostry nóż....

2. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

3. Jak zrobić galaretkę z kurczaka

Galaretka z kurczaka jest nie tylko źródłem białka, dzięki żelatynie dostarcza również kolagen,...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy