Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Burgery z kurczaka, cukinii i sera feta

Składniki:

Czas przygotowania
30 do 40 minut

500 g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości Nasz Kurczak

  • 1 mała cukinia
  • 30 g sera feta
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oregano
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso z udek mielimy. Cukinię, razem ze skórką trzemy na tarce o grubych oczkach, dokładnie odciskamy z nadmiaru soku i dodajemy do mięsa razem z serem feta, jajkiem i przyprawami. Całość mieszamy razem, aż do powstania jednolitej masy. Z mięsnej masy formujemy kulki, obtaczamy je w mące i lekko spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż się zarumienią.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku...

2. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

3. Jak przechowywać kurczaka

 Świeże mięso z kurczaka powinno się przechowywać w temperaturze między 0 a 4 stopnie...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy