Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Burgery z kurczaka, cukinii i sera feta

Składniki:

Czas przygotowania
30 do 40 minut

500 g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości Nasz Kurczak

  • 1 mała cukinia
  • 30 g sera feta
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oregano
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso z udek mielimy. Cukinię, razem ze skórką trzemy na tarce o grubych oczkach, dokładnie odciskamy z nadmiaru soku i dodajemy do mięsa razem z serem feta, jajkiem i przyprawami. Całość mieszamy razem, aż do powstania jednolitej masy. Z mięsnej masy formujemy kulki, obtaczamy je w mące i lekko spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż się zarumienią.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby pierś z kurczaka była soczysta?

 Idealnie soczysty filet z kurczaka do sałatek? Nic prostszego, trzeba tylko przestrzegać...

2. Jak zrobić galaretkę z kurczaka

Galaretka z kurczaka jest nie tylko źródłem białka, dzięki żelatynie dostarcza również kolagen,...

3. Jak pokroić pieczonego kurczaka?

Odpowiedni sposób krojenia drobiu upieczonego w całości jest bardzo ważny. Pozwoli uzyskać...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy