Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Burgery z kurczaka, cukinii i sera feta

Składniki:

Czas przygotowania
30 do 40 minut

500 g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości Nasz Kurczak

  • 1 mała cukinia
  • 30 g sera feta
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oregano
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso z udek mielimy. Cukinię, razem ze skórką trzemy na tarce o grubych oczkach, dokładnie odciskamy z nadmiaru soku i dodajemy do mięsa razem z serem feta, jajkiem i przyprawami. Całość mieszamy razem, aż do powstania jednolitej masy. Z mięsnej masy formujemy kulki, obtaczamy je w mące i lekko spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż się zarumienią.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak był soczysty?

Kruche i soczyste mięso z kurczaka sprawi, że w naszym daniu rozsmakuje się każdy, kto go...

2. Jak przygotować panierkę do kurczaka?

Kurczak w panierce z krakersów. Pierś z kurczaka należy namoczyć w maślance i wstawić...

3. Co zrobić, żeby kurczak po pieczeniu zyskał piękny złocisty kolor?

Nie ma nic bardziej kuszącego niż złociście przypieczony kurczak, oto kilka wskazówek, jak...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy