Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Burgery z kurczaka, cukinii i sera feta

Składniki:

Czas przygotowania
30 do 40 minut

500 g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości Nasz Kurczak

  • 1 mała cukinia
  • 30 g sera feta
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oregano
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso z udek mielimy. Cukinię, razem ze skórką trzemy na tarce o grubych oczkach, dokładnie odciskamy z nadmiaru soku i dodajemy do mięsa razem z serem feta, jajkiem i przyprawami. Całość mieszamy razem, aż do powstania jednolitej masy. Z mięsnej masy formujemy kulki, obtaczamy je w mące i lekko spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż się zarumienią.


drukuj

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co zrobić, żeby kurczak był soczysty?

Kruche i soczyste mięso z kurczaka sprawi, że w naszym daniu rozsmakuje się każdy, kto go...

2. Co to jest pularda?

Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...

3. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy