Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Noga z kurczaka

Wartość energetyczna 216kcal / 904kj
Białko 17,4g
Węglowodany
w tym cukry
mniej niż 0,2g
mniej niż 0,2g
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,2g / 5,3g
Błonnik mniej niż 0,5g
Sód 0,1g

* Indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników

Jedna porcja 100g dostarcza:

Kcal
216kcal
Cukry
mniej niż 0,2g
Tłuszcz
16,2g
Kwas tł. nasycone
5,3g
Błonnik
mniej niż 0,5g
Sód
0,1g
11% 0% 23% 27% 2% 4%

% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej.

Zastosowanie najwyższych standardów jakości,
oraz nowoczesnej formy pakowania umożliwiło
wydłużenie terminu przydatności do spożycia.

Wipasz system jakości

  • Naturalny program karmienia
  • Wyselekcjonowana, kontrolowana hodowla
  • Nowoczesne przetwórstwo
  • Zdrowe, świeże mięso

Zalety opakowania hermetycznego

  • Ochrona przed zanieczyszczeniami, uszkodzeniami i różnego rodzaju zakażeniami mikrobiologicznymi
  • Szczelność – zabezpieczenie przed wyciekami
  • Wygodny transport i przechowywanie
  • Oryginalnie zapakowane przez producenta

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

2. Jak przechowywać drób?

Aby przechowywane przez nas mięso kurczaka zachowało jak najlepszą jakość, musimy najpierw...

3. Jak sprawdzić, czy mięso jest już gotowe do spożycia?

Przy naciskaniu mięso na udach powinno być sprężyste i w małym stopniu ma się poddawać...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy