Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Mix grillowy

Wipasz skrzydełko czy nóżka?

Skład

  • Podudzie z kurczaka
  • Filet z uda kurczaka
  • Elementy ze skrzydła kurczaka (bez kości nadgarstka)
  • Marynata

Grill Express

  • 30% szybsze pieczenia
  • Doskonale przyprawiony
  • Idealnie przylega do rusztu
  • Soczysty i smaczny
  • Gotowy do grillowania!

Podstawowe zasady grillowania

  • Wyściel pojemnik na węgiel folią aluminiową - zachowasz wyższą, stałą temperaturę.
  • Rozpocznij grillowanie, gdy temperatura grilla wynosi ok. 200-250°C
  • Grilluj na folii aluminiowej - unikniesz ściekającego tłuszczu, a mięso będzie zdrowsze.
  • Pamiętaj! Im grubsza porcja mięsa, tym niższa powinna być temperatura grilla.
  • Zanim umieścisz mięso na grillu, połóż gałązkę jałowca - danie będzie jeszcze apetyczniejsze. Smacznego!

 

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jakie zioła pasują do kurczaka?

Dodawanie ziół ma na celu nie tylko wzbogacenie smaku potrawy. Przyprawy pomagają w trawieniu...

2. Co wpływa na wysoką wartość odżywczą mięsa drobiowego?

Mięso drobiowe jest najbardziej odżywczym mięsem, które charakteryzuje się wysoką zawartością...

3. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy