Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Kurczak

Wartość energetyczna 201kcal / 834kj
Białko 16,6g
Węglowodany
w tym cukry
mniej niż 0,2g
mniej niż 0,2g
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,9g / 5,4g
Błonnik mniej niż 0,5%
Sód 0,1g

* Indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników

Jedna porcja 100g dostarcza:

Kcal
201kcal
Cukry
mniej niż 0,2g
Tłuszcz
14,9g
Kwas tł. nasycone
5,4g
Błonnik
mniej niż 0,5%
Sód
0,1g
10% 0% 21% 27% 2% 4%

% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej.

Zastosowanie najwyższych standardów jakości,
oraz nowoczesnej formy pakowania umożliwiło
wydłużenie terminu przydatności do spożycia.

Wipasz system jakości

Kurczak cały bez podrobów, pakowany hermetycznie

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak zamrażać i rozmrażać drób

Jeśli nie planujemy przygotowywać potrawy z mięsa świeżego możemy je zamrozić. Zamrożenie...

2. Idealny grill z Naszym Kurczakiem

1. Do pieczenia na ruszcie wybieramy najlepsze gatunkowo, świeże mięso drobiowe. Idealne do...

3. Jak kroić filet z kurczaka?

Krójmy kurczaka wzdłuż włókien, nigdy w poprzek. Zachowamy wówczas regularny kształt, a mięso...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy