Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Elementy ze skrzydła na grilla

Wipasz skrzydełko czy nóżka?

Skład

  • Elementy ze skrzydła kurczaka (bez kości nadgarstka)
  • Marynata

 Grill Express

  • 30% szybsze pieczenie
  • Doskonale przyprawiony
  • Idealnie przylega do rusztu
  • Soczysty i smaczny
  • Gotowy do grillowania!

Podstawowe zasady grillowania

  • Wyściel pojemnik na węgiel folią aluminiową - zachowasz wyższą, stałą temperaturę.
  • Rozpocznij grillowanie, gdy temperatura grilla wynosi ok. 200-250°C
  • Grilluj na folii aluminiowej - unikniesz ściekającego tłuszczu, a mięso będzie zdrowsze.
  • Pamiętaj! Im grubsza porcja mięsa, tym niższa powinna być temperatura grilla.
  • Zanim umieścisz mięso na grillu, połóż gałązkę jałowca - danie będzie jeszcze apetyczniejsze. Smacznego!

 

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Co wpływa na wysoką wartość odżywczą mięsa drobiowego?

Mięso drobiowe jest najbardziej odżywczym mięsem, które charakteryzuje się wysoką zawartością...

2. Jak porcjować tuszkę kurczaka?

W celu samodzielnego porcjowania kurczaka potrzebna jest duża drewniana deska i ostry nóż....

3. Czy kurczaka powinno się jeść sztućcami?

Kurczaka je się zazwyczaj placami. Nawet w polskiej kulturze, gdzie potrawy spożywa się przy...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy