Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Elementy ze skrzydła na grilla

Wipasz skrzydełko czy nóżka?

Skład

  • Elementy ze skrzydła kurczaka (bez kości nadgarstka)
  • Marynata

 Grill Express

  • 30% szybsze pieczenie
  • Doskonale przyprawiony
  • Idealnie przylega do rusztu
  • Soczysty i smaczny
  • Gotowy do grillowania!

Podstawowe zasady grillowania

  • Wyściel pojemnik na węgiel folią aluminiową - zachowasz wyższą, stałą temperaturę.
  • Rozpocznij grillowanie, gdy temperatura grilla wynosi ok. 200-250°C
  • Grilluj na folii aluminiowej - unikniesz ściekającego tłuszczu, a mięso będzie zdrowsze.
  • Pamiętaj! Im grubsza porcja mięsa, tym niższa powinna być temperatura grilla.
  • Zanim umieścisz mięso na grillu, połóż gałązkę jałowca - danie będzie jeszcze apetyczniejsze. Smacznego!

 

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów. Jeśli rozpuścimy w...

2. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?

Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...

3. Co to jest pularda?

Pularda to młoda kura (nazwa pochodzi od francuskiego słowa „poularde”), która nie osiągnęła...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy