Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Elementy z nogi na grilla

Wipasz skrzydełko czy nóżka?

Skład

  • Podudzie z kurczaka
  • Filet z uda kurczaka
  • Marynata

Grill Express

  • 30% szybsze pieczenie
  • Doskonale przyprawiony
  • Idealnie przylega do rusztu
  • Soczysty i smaczny
  • Gotowy do grillowania!

Podstawowe zasady grillowania

  • Wyściel pojemnik na węgiel folią aluminiową - zachowasz wyższą, stałą temperaturę.
  • Rozpocznij grillowanie, gdy temperatura grilla wynosi ok. 200-250°C
  • Grilluj na folii aluminiowej - unikniesz ściekającego tłuszczu, a mięso będzie zdrowsze.
  • Pamiętaj! Im grubsza porcja mięsa, tym niższa powinna być temperatura grilla.
  • Zanim umieścisz mięso na grillu, połóż gałązkę jałowca - danie będzie jeszcze apetyczniejsze. Smacznego!

 

Wspieramy:

Porady kuchenne

1. Czy kurczaka powinno się jeść sztućcami?

Kurczaka je się zazwyczaj placami. Nawet w polskiej kulturze, gdzie potrawy spożywa się przy...

2. Jak upiec kurczaka bez tłuszczu?

Wiosną zaczynamy zwracać większą uwagę na swoją dietę. Czy to oznacza, że powinniśmy całkiem...

3. Co zrobić, żeby bulion był klarowny?

Znakomite rezultaty na sklarowanie mętnego bulionu daje wlanie do niego surowego białka oraz...

Newsletter

Smaczne i zdrowe przepisy