Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Porady kuchenne

Jak wzbogacić bulion?

W zależności od przeznaczenia, bulion możemy wzbogacić na kilka sposobów.

Jeśli rozpuścimy w nim kilka okruchów twardego żółtego sera – bulion drobiowy będzie ostrzejszy i bardziej klarowny.

Pikantnego smaku i intensywnego koloru nabierze dzięki dodaniu szczypty szafranu.

By uzyskać piękny złoty kolor wystarczy dodać zrumienionej na blaszce nie obranej cebuli lub pod koniec gotowania dodać kilka umytych cebulowych łusek.

Dodanie pod koniec gotowania małej papryczki chili nada bulionowi ciekawej, pikantnej nuty.

Interesujące połączenie otrzymamy również dodając startą skórkę z cytryny (najpierw należy ją dokładnie umyć), kilku liści zielonej szałwii lub szczypty rozmarynu.


drukuj
Porada 18/25

Smaczne i zdrowe przepisy