Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Porady kuchenne

Idealny grill z Naszym Kurczakiem

1. Do pieczenia na ruszcie wybieramy najlepsze gatunkowo, świeże mięso drobiowe. Idealne do grillowania są udka, podudzia, skrzydełka oraz filety z piersi z kurczaka Nasz Kurczak.
2. Jeśli grillujesz w terenie spakuj mięso przeznaczone na grilla do lodówki turystycznej. Dzięki niej produkty będą do ostatniej chwili trzymane w chłodzie i pozostanie świeże.
3. Co najmniej kilka godzin przed grillowaniem kawałki kurczaka posmaruj marynatą. Dzięki temu będą smaczniejsze i pozostaną soczyste. Jeśli nie dysponujesz czasem wybierz gotowe produkty do grillowania Nasz Kurczak z linii Grill Express.
4. Zawsze pamiętaj, aby węgiel, którym rozpalasz grill był już wypalony (koloru białego). Węgiel palący się wydziela bowiem szkodliwe substancje, które wnikają w jedzenie. Piecz nad żarem - powstaje on po ok. 25 min od rozpalenia węgla.
5. Używaj tacek lub folii aluminiowej- dzięki nim tłuszcz nie będzie skapywał na żar. Nie powstaną więc szkodliwe dla zdrowia substancje. Poza tym produkty szybciej się upieką i będą soczyste.
6. Jeśli nie pieczesz na tacce lub folii posmaruj ruszt olejem. Dzięki temu pieczone produkty nie będą do niego przywierały.
 


drukuj
Porada 1/25

Smaczne i zdrowe przepisy