Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.

Porady kuchenne

Co zrobić, żeby kurczak miał chrupiącą skórkę?

Apetycznie chrupiąca, aromatyczna, doskonale przypieczona skórka to sekret idealnego smaku pieczonego kurczaka. Aby uzyskać ten efekt, możemy wykorzystać kilka sposobów.

  • Tuż przed końcem pieczenie posmarujmy kurczaka masłem lub skropmy zimną wodą.
  • Na 10 minut przed końcem pieczenia posmarujmy kurczaka lekko osoloną wodą.
  • 2 godziny przed wstawieniem do piekarnika lub wrzuceniem na grilla, natrzyjmy kurczaka miodem lub cukrem i wstawmy do lodówki.


drukuj
Porada 2/25

Smaczne i zdrowe przepisy